Business

Waarom modellenbureaus zich wenden tot Instagram voor Trendy Tots

Met de opkomst van de smartphone en directe toegang tot internet, is er een enorme toename van opkomende sterretjes die naar sociale media gaan, hightech tools en modellenbureaus gebruiken om hun persoonlijke merk en esthetiek zelf te promoten aan een altijd ontvankelijk, altijd online publiek. Maar er is een groeiende groep modellen die hun deel van de actie verzamelt, vooral op Instagram, namelijk babymodellen!

Voor ambitieuze muzikanten zoals Lily Allan zijn sociale tools zoals Instagram, Twitter en Snapchat van onschatbare waarde geweest bij het Vinyadmedia Sociaal Netwerk creëren van bewustzijn van hun modellentalenten. Tools voor zelfpublicatie die realtime, directe toegang bieden aan fans over de hele wereld, hebben rijzende sterren in staat gesteld hun merk op te bouwen, een persoonlijke en toegankelijke identiteit te creëren en hebben geleid tot een sterk leger van online volgers die aan elke beweging vasthouden.

Voor de Kardashian-Jenner crew et al heeft dit zich vertaald in een constante fascinatie voor hun dagelijkse garderobe, make-up, haar en accessoires. Nu het publiek volledig betrokken is bij de nieuwste star-looks online, wordt het gemakkelijk om geld te verdienen met hun aanwezigheid op sociale media via aanbevelingen en sponsorovereenkomsten. De slimste high fashion-merken staan te popelen om social media-sterren te kleden en promoten hun waren bij fans die wanhopig op zoek zijn naar de nieuwste trends – vaak nog voordat ze zelfs maar op de catwalk zijn verschenen.

Met deze beproefde methode die de contracten van het modellenpakket voor twintigers met modehuizen binnenhaalt en de krantenkoppen over de hele wereld haalt, springt een andere groep aspirant-modellen op de kar van sociale media – velen voordat ze zelfs maar de motorische vaardigheden hebben om dit te doen.

De nieuwste trend op sociale media is de opkomst van de instamom – zelfbenoemde moeders op het sociale mediapodium – die Instagram gebruiken om de profielen van babymodellen van hun kinderen te vergroten en modellenbanen te vinden. En tot nu toe lijkt het te werken.

Met de meest succesvolle Instagram-babymodellen zoals de 4-jarige London Scout met meer dan 105.000 volgers en Alonso Mateo met maar liefst 600.000 volgers, buigen high fashion-merken zich voorover om deze kleine trendsettende modellen hun nieuwste lijnen te laten zien. Inderdaad, de jonge Alonso woonde onlangs zijn eerste Fashion Week in Parijs bij en haalde de krantenkoppen tijdens de Dior-show.

Wat dwingt deze ouders om deze foto’s zo zorgvuldig samen te stellen voor een wereldwijd publiek? Het is normaal dat ouders regelmatig gezinsfoto’s maken van hun kind terwijl het opgroeit, maar deze geënsceneerde foto’s – met professionele fotografen, belichting en zorgvuldig geselecteerde kledingverhalen – zetten hun kind in de schijnwerpers. Met welk doel?

Afgezien van het aantrekken van de vroege aandacht van modellenbureaus, zijn veel ouders er voor de extraatjes, waarbij de mode-industrie en online winkels hun nieuwste lijnen gratis aanbieden in ruil voor een goedkeuring op een drukke Instagram-feed. Keira Cannon, moeder van de 5-jarige Princeton – wiens Instagram-volgers bijna 7.000 gebruikers hebben bereikt – noemt winkelkortingen, voorbeelden van de nieuwste ontwerpen en contante vergoedingen per shoot. Ze meldt dat de kleine Princeton ‘een beetje van [de aandacht] houdt’.

De vader van Princeton, Sai Roberts, is wat voorzichtiger. Hij zegt: “Er zijn wat zorgen in de zin dat als het uit de hand zou lopen, maar tot nu toe is het echt een positieve ervaring geweest. Ik ben erg trots dat hij bekendheid krijgt, en ik hoop dat hij dat kan gebruiken voor zijn eigen creatieve flair en stem als hij ouder wordt.”

Hoewel de volgers op de Instagram-feeds van de kinderen overwegend positief en inspirerend zijn, zijn er natuurlijk ook zorgen over de potentiële gevaren van het op jonge leeftijd blootstellen van jongeren aan zo’n intensief onderzoek en hoge esthetische normen.

Velen beweren dat deze scheuten de kinderen objectiveren en gevolgen op de lange termijn creëren voor de jongeren die misschien moeite hebben om te begrijpen waarom ze alleen worden gevierd vanwege hun fysieke uiterlijk. Sommige professionals vergelijken de instamoms die hun kinderen in de digitale wereld presenteren met moeders die normaal gesproken worden geassocieerd met schoonheidswedstrijden.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.